Tekninen tuki

Tällä sivulla (kuten myös yrityksemme LinkedIn- ja Facebook-sivuilla) julkaisemme tietoa uusimmista versioista ja käytössä eteen tulleista asioista.
Toki lähetämme myös sähköpostia jos olette mukana jakelussa.

Teknisissä ongelmissa voitte ottaa suoraan yhteyttä meihin, tuki[at]designsystems.fi tai soittamalla kenelle tahansa meistä.
Tässä muutamia PADS-, CAM350- ja BluePrint-ohjelmien pikaohjeita. Osa linkeistä vaatii Support Center-käyttäjätunnuksen:

Layout

Tallenna skripti sopivaan kansioon ja lisää PADSin script-listaan.

  • Variant Reports -skripti laajentaa osaluettelotulostusta siten että sillä voi tuottaa osaluetteloiden ja keskipisteiden lisäksi myös PDF-tulosteet Logic-piirikaaviosta kullekin variantille, sekä puoliautomaattisesti Layoutista Step-tiedostot (ei-ladotut poistettuna). Ks. esittelyvideo. Käyttöohje.
  • Assembly Steps -skripti on nopea tapa poimia muutama komponentti esitettäväksi dokumenteissa erikseen. Se käyttää attribuutteja, joten se tarjoaa mahdollisuuden ohjata dokumentointia jo kirjastovaiheessa. Käyttöohje
  • Text checker -skriptillä voi nopeasti tarkistaa piirilevytiedostossa olevat tekstit ilman kerrosten ja värien päällekytkentää. Se lajittelee ne kerroksittain, tekstit voi valita klikkaamalla listaa, muokkaus Layoutissa RMB-Properties-toiminnolla. Käyttöohje
  • CAM tulostusasetukset (gerber ja ncdrill).
  • IPC-D-365A script. PADSin vakio-export-toimintoon verrattuna skripti tarkistaa Gerber- ja Excellon tulostusmääritysten offsetit (vakio käyttää aina 0,0-offsettia). Jos kaikissa dokumenteissa on sama offset, käyttää se samaa myös IPC-vetolistalle, jos eri, kysyy se käyttäjältä mitä käytettään. Loogisinta on tietysti käyttää samaa offsettia kaikille, joten tässä vaiheessa on helppo korjata dokumenttimääritykset.
  • Stacked via-apuohjelmalla voit luoda kerrosten väliset läpivientikombinaatiot helposti. Kun layout on valmis, voit tulostaa ohjelmalla läpivientien kerroskohtaiset poraustiedostot. Ohjelman avulla säästyy jopa kymmenien läpivientien määrittelyltä ja lukuisten nc-tiedostojen yhdistämiseltä. Uusin versio 1.40. (23.3.2020).
  • Keskipisteiden tulostus (script), SMD-tunnistus ykkösnastan porauksen perusteella.
  • PADS Layout Script Wizard pikaohje. Esimerkkinä osaluettelotulostus ladontakoordinaatein Excel formaattiin. Wizard generoi uuden VB-scriptin mitä voi ajaa jatkossa suoraan.
  • Bi-directional Excel Link-scriptillä saa piirilevytä decalien koordinaatit Exceliin ja palautettua takaisin Layouttiin, esim testipistepadit uusilla koordinaateilla. Vinkki: kun palautat koordinaatit Excelistä Layoutiin, niin jätä Excelin koordinaattilistaan vain muuttuneet rivit. Tämä nopeuttaa scriptin ajoa.

Designer

  • DxDBTweaker on apuohjelma joka helpottaa Databook-tietokannan (MsAccess) ylläpitoa.
  • Miten liittää Designerissa partin yhteen pinniin useampi decalin pin (Mapping Multiple Physical Pins to a Single Logical Pin) (video 7:28)

Allegrojen kääntäminen PADS:iin

  • Allegro-tiedostojen kääntäminen PADS:iin vaatii tyypillisesti Allegrosta saatavan script-tiedoston. Etusivulta löydät tanskalaisen PCB Design -yrityksen yhteystiedot, Henrik Gottlieb suorittaa käännöstöitä Allegrosta PADS:iin edullisesti.

Asennus, FlexNet & lisensointi:

Graafisten objektien tuonti PADS:iin

  • 2D-objektit ovat yhteensopivia Logicin ja Layoutin välillä. Layoutissa on monipuoliset 2D-objektien muokkausvälineet ja laajemmat tuontisuotimet. Niinpä esimerkiksi logo on usein helpointa tuoda seuraavasti: Avataan se bitmappina jossain grafiikkaohjelmassa (esimerkiksi CorelDraw) ja ajetaan Trace. Se luo reunaviivan värien väliin, ja sen voi viedä DXF-tiedostoksi. Kannattaa valita jokin vanha (V10 tai vielä vanhempi) formaatti, jolloin sinne ei tule bspline-määrittelyjä. DXF:n voi tuoda Layoutiin, yhdistellä, muuttaa, sulkea monikulmioksi (join, close), skaalata, vaihtaa kuparialueeksi, levyääriviivaksi, estoalueeksi jne, ja tallentaa 2D-kirjastoon, josta sen voi tuoda Logiciin.
 
  • www.3dcontentcentral.com sivustolta löytyy decalien ja mekaniikkaosien 3D malleja, joita voi hyödyntää PADS:ssä.
  • www.nxp.com sivustolla kattava määrä dokumentteja komponenttien koteloista mm: kotelon mitoitukset, padien koko ja pasta/maskiaukko mitoitukset, erilaisia juotokseen liittyviä dokumentteja.
  • www.partquest.com sivustolta löytyy lukuisia valmiita PADS Designer/Layout, PADS Professionalin ja Xpedition komponentteja.
  • Siemens Support Center (Mentor). Vaatii käyttäjätunnuksen.

PADS Classic Layout:

  • Vedon pohjalta luotu Keepout minkä voi kopioida toiseen kerrokseen. (video 3:34)

PADS Classic Router

  • Router- perusasetukset. Näillä asetuksilla Routerin interaktiivinen käyttö toimii mukavimmin. Hyvä lähtökohta käytölle

ODA Central Libraryn käyttö projekteissa

  • Projektin aloitus (video 1:22)
    Komponenttien haku ODA Central Librarystä ja kytkennän piirto (video 3:33)

ODA Central Libraryn käyttöönotto PADS Standard Plus (Integrated Flow) ja PADS Professional projekteissa:

Yhteistiedot:

Phone: +358 40 520 3854
Email: toimisto@dsys.fi

YHTEYSTIEDOT: