BluePrint

Perinteisesti kaikki piirilevydokumentaatio on pyritty tekemään piirilevysuunnitteluohjelmistolla. Se johtuu siitä että CAD-ohjelmisto otettiin käyttöön suunnitelu-valmistus -ketjussa ensimmäisenä ja se oli itse asiassa pitkään ainoa väline jolla dokumentointia jollakin tapaa voitiin tehdä.

Tilanne on nyt toinen, koneita on käytössä kaikkialla. Tehtävänjakoa on syytä miettiä uudelleen. Toki piirilevysuunnitteluohjelmistosta tulostetaan edelleen piirilevyvalmistusta ohjaavat dokumentit (lähinnä Gerber-, Excellon- IPC-2581- tai ODB++), mutta muu dokumentaatio, lähinnä kokoonpanon ja testauksen käyttöön voidaan paljon tehokkaammin tuottaa BluePrint-ohjelmistolla.

BluePrintissä dokumenttipohja kaikkine sivuineen voidaan rakentaa etukäteen. Kullekin sivulle voidaan parametroimalla asettaa näkyviin juuri halutut tiedot ja näkymät kuten osasijoittelu eri puolilta, osaluettelo, kerrosrakenne jne. Kun piirilevytiedosto tuodaan, dokumentti täyttyy automaattisesti. Tämän jälkeen käyttäjä voi muokata näkymiä, lisätä tekstejä yms. Automaatioastetta voi edelleen lisätä skripteillä.

Enää ei tarvita useita ohjelmistoja eikä leikkaa-liimaa -operaatioita dokumentoinnissa. Erityisen suuri etu BluePrintistä on revisiopäivityksissä. Käyttäjän tarvitsee vain tuoda uusi revisio dokumenttiin ja näkymät päivittyvät saman tien.

Usein tuotedokumentaatio tarvitsee lisäyksiä kun tuotetta valmistetaan. BluePrint on helppo käyttää, joten tuotanto voi ne tehdä piirilevysuunnittelijaa vaivaamatta. Lisäetuna on se, ettei näiden lisäysten takia tarvitse tehdä uutta revisiota piirilevytiedostosta.

BluePrint on riippumaton käytettävästä CAD-järjestelmästä, sillä data voidaan tuoda IPC-2581-, ODB++- tai PADS ascii-formaatissa.

Lisätietoa:

Kysy ohjelmistoista lisää!