Assembly Array Wizard for PADS Layout

Automaattiladonta edellyttää että piirikortilla on optiset kohdistusmerkit ja reunoilla tilaa vetorei’ille. Niille ei yleensä ole piirilevyllä tilaa, joten koneladontaa varten kortti koostetaan ladonta-aihioksi, pienillä korteilla aihiossa voi valmistua kerralla kymmeniä kortteja, isoilla ehkä vain yksi.

Etenkin jos kokoonpanossa käytetään ulkoisia toimijoita, voi olla järkevää jättää aihion koostaminen alihankkijan tehtäväksi. Tällöin alihankkija voi rakentaa aihion omalle prosessille optimoituna. Aihioinnissa voi käyttää esimerkiksi CAM350 ja BluePrint-ohjelmistoja.

Jos suunnittelusta on tuotantoon läheisemmät kytkökset (oma tuotanto esimerkiksi), voidaan ladonta-aihio laatia jo piirilevyohjelmistossa. Tällöin piirilevypohjaan monistetaan aihion reunaviivat, lisätään kohdistusmerkit, vetoreiät, murtokannasten paikat, perforointireiät yms.
Kun kohdistusmerkit lisätään piirilevytiedostoon komponentteina, siirtyvät niiden koordinaatit ladontaa varten yhdessä muiden komponenttien kanssa osaluettelossa (tai piírilevytiedostossa) ladontaohjelman valmisteluun. Silloin niiden koordinaatteja ei tarvitse siirtää käsin ja vältetään ylimääräinen vaihe virhemahdollisuuksineen.

Ladonta-aihion rakentaminen Layoutissa

PADS Layoutissa aihio voidaan rakentaa copy-paste -menettelyllä käyttäen pohjana piirilevyääriviivaa. Liitettäessä ääriviivasta tulee 2D-objekti, jonka kerros valitaan siten että se tulee mukaan samoihin dokumentteihin kuin piirilevyääriviivakin. Ainoastaan aihio luodaan, itse korttia ei monisteta, sillä piirilevyvalmistaja hoitaa sen. (PADS Professional-ohjelmistossa on käytettävissä Fablink, joka sisältää kattavat toiminnot). Ks. video.

Ladonta-aihion rakentaminen AAW-apuohjelmalla

AAW-apuohjelma on tehty aihion koostamisen nopeuttamiseksi.  Siinä voi määritellä useita vaihtoehtoisia aihioita, ja kun sopiva on löytynyt, se lisää aihion Layoutissa auki olevaan piirilevytiedostoon.
AAW on ylläpidon piirissä oleville käyttäjille maksuton, se tarvitsee kuitenkin lisenssikoodin. Koodikyselyiden perusteella voimme mitata ohjelman tarpeellisuutta.

Product details

Video

Kysy ohjelmistoista lisää!